2 atvėsintos skumbrės,
2 ryšeliai žalumynų (krapų ir petražolių),
ryšelis svogūnų laiškų,
1 stambi arba 2-3 smulkios česnakų skiltelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Žuvis nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite servetėle, pasūdykite ir iš abiejų pusių apibarstykite pipirais. Žalumynus, svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Žuvų vidų prikimškite žalumynų ir svogūnų, o išorę įtrinkite česnakais.
Įdarytas žuvis atsargiai susukite į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min. Iškepusias skumbres atsargiai išvyniokite iš folijos ir apšlakstykite citrinos sultimis.