Tešlai:
2 didelės morkos,
150 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
135 g rudojo cukraus,
60 ml rapsų aliejaus,
2 kiaušiniai,
obuolys,
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto,
50 g graikinių riešutų,
druskos,
cinamono,
muskato miltelių pagal skonį.
Papuošti:
115 g maskarponės,
75 g miltelinio cukraus,
0.5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite prieskoniais. Cukrų sumaišykite su aliejumi, kiaušiniais ir išplakite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Obuolį nuskuskite, minkštimą sutrinkite. Į cukraus bei kiaušinių plakinį suberkite morkas, trintą obuolį, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
Tada suberkite miltų mišinį, smulkintus riešutus ir išmaišykite. Gautą tešlą dėkite į keksiukų formeles ir kepkite apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikite atvėsti.
Visus papuoškite skirtus ingredientus sumaišykite ir išplakite. Keksiukus patiekite papuošus gauta mase. Galima apibarstyti smulkintais riešutais arba tarkuotu šokoladu.