100-120 g karamelinio padažo,
6 šaukštų kriaušių džemo,
60-80 g migdolų,
1 šaukštelio sviesto.
Krepšeliui:
180 g miltų,
150 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 šaukšto cukraus,
1 žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sviesto, kiaušinių trynių, cukraus ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val. Iš atšalusios tešlos iškočiokite skritulį ir įtieskite į sviestu pateptą atsegamą torto formą.
Kraštus užlenkite ir prispauskite prie sienelių, dugną subadykite šakute. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 min. Atvėsinkite, tada aptepkite penkiais šaukštais kriaušių džemo. Obuolį perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, tada supjaustykite plonomis skiltelėmis ir ratu sudėkite ant kriaušių džemo.
Paruoštą pyragą dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 min. Tada apliekite karameliniu padažu, apibarstykite sveikais ir smulkintais migdolais, per vidurį sudėkite likusį kriaušių džemą. Skaniausias pyragas - dar karštas, su ledais arba plakta grietinėle.