2 šaukštų sviesto,
4 kiaušinių,
100 g cukraus,
600 g riebios varškės,
2 šaukštų manų kruopų,
1/2 stiklinės razinų be kauliukų,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
2 obuolių,
100 g pieno,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 žiupsnelio druskos,
1 šaukšto maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Obuolius perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų. Sviestą ištirpinkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
Manų kruopas užpilkite pienu, palikite brinkti. Į trynių masę supilkite sviestą, sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, cukrų ir viską išsukite iki vientisos masės. Sudėkite nuplautas ir nusausintas razinas, obuolius ir išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, atsargiai išmaišykite su varškės mase. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir sukrėskite masę. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 min.