2 šaukštų sviesto,
2 svogūnų,
1 saliero,
2 šaukštų miltų,
750 ml vištienos sultinio,
200 ml grietinėlės,
1 brokolio kopūsto,
6 česnako skiltelių,
6 riekelių batono be plutelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, salierą supjaustykite kubeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite žiedynais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, saliero kubelius ir maišant kepinkite 3-4 min. Suberkite miltus, sukrėskite trintas česnako skilteles, išmaišykite ir kaitinkite, kol miltai pradės gelsti.
Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir užvirinkite. Sudėkite brokolinio kopūsto žiedynus ir virkite 3-4 min., kol suminkštės. Sudėkite batono riekeles, palaukite 1-2 min., kol jos suminkštės, tada sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu. Išpilstykite į puodelius, papuoškite brokolinio kopūsto žiedynais. Patiekite su duona arba batonu.