Pievagrybių ir miško grybų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pievagrybių ir miško grybų sriuba


INGREDIENTAI:

4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
4 česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio čiobrelių lapelių,
1/2 šaukštelio šalavijų lapelių,
1/2 šaukštelio raudonėlių lapelių,
1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
300 g rudųjų pievagrybių,
300 g miško grybų,
70 ml sauso baltojo vyno,
1 l jautienos sultinio,
250 ml grietinėlės,
80 ml grietinės,
1 šaukšto miltų,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Grybus švariai nuplaukite ir susmulkinkite. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami kepinkite ant pilnos ugnies, kol suminkštės. Sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles, suberkite čiobrelių, šalavijų, raudonėlių lapelius, aitriąją papriką, sudėkite grybus ir maišant kepinkite 10 min.

Supilkite vyną, miltus, išmaišykite ir kepinkite dar 1-2 min. Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir virkite apie 20 min. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekite su šaukštu grietinės, baltos duonos skrebučiais arba nesaldžiais plikytos tešlos sausainiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668