250 ml pieno,
12 g kakavos miltelių,
20 g sviesto,
2 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
80 g miltų,
druskos.
Įdarui:
2 bananų,
200 g rikotos,
2 šaukštų cukraus miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile,
2 šaukštų šokolado drožlių,
saujos šviežių gervuogių.
GAMINIMAS:
Į prikaistuvį supilkite pieną, suberkite sviesto gabalėlius, cukrų, druską ir kakavą. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Masę perpilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Viską gerai išplakite (galite plakikliu) ir valandai pastatykite į šaldytuvą.
Iš gautos masės iškepkite plonus lietinius blynelius. Įdarui rikotą išsukite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėkite pjaustytus bananus, šokolado drožles ir išmaišykite. Ant blynelio dėkite įdaro, po kelias gervuoges ir sulankstykite norima forma. Blynelius galite apkepti keptuvėje arba valgyti tiesiog nekeptus.