Vištiena su vynuogėmis (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištiena su vynuogėmis (foto)


INGREDIENTAI:

2 valgomieji šaukštai miltų,
8 suplėšyti baziliko lapeliai,
1/4 arb. šaukštelio džiovinto peletrūno,
1/4 arb. šaukštelio maltos paprikos,
druska,
šviežiai sumalti pipirai,
6 viščiuko krūtinėlių puselės,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukštas sviesto,
2 nedidelės sutraiškyto česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
1 stiklinė raudonųjų vynuogių puselių (be kauliukų),
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
1 arb. šaukštelis citrinos sulčių,
petražolių.


GAMINIMAS:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, baziliką, peletrūną, papriką, druską, pipirus ir gautoje masėje išvoliokite vištieną. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Į keptuvę sudėkite česnakus, 1 min. pakepinkite, tuomet supilkite vyną, uždenkite ir ant lėtos ugnies 5min. patroškinkite.

2. Į keptuvę supilkite sultinį, vynuoges, citrinos sultis ir šiek tiek pakaitinkite. Išimkite vištieną ir vynuoges, sudėkite į pašildytą lėkštę, o likusį padažą kaitinkite tol, kol sutirštės, o kiekis sumažės perpus. Patiekdami užpilkite padažą ant vištienos, viršų apibarstykite petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668