Stiklinė apvaliųjų ryžių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis šafranų,
1/4 stiklinės vandens,
2 stiklinės daržovių sultinio,
truputis druskos,
400 g žiedinių kopūstų,
raudona saldžioji paprika.
GAMINIMAS:
Šafranus užpilkite vandeniu ir palikite, kad pritrauktų. Ryžius išplaukite, labai gerai nuvarvinkite vandenį ir suberkite į gilią keptuvę su šaukštu įkaitinto aliejaus. Pakepkite 3-4 min. nuolat papurtykite, kol ryžiai taps "stikliniai". Tada supilkite sultinį ir šafranų ištrauką, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite, kol ryžiai suminkštės.
Žiedinius kopūstus susmulkinkite mažais žiedynėliais, papriką supjaustykite nedideliais kubeliais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite žiedinius kopūstus ir papriką. Troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sumaišykite paruoštus ryžius ir daržoves, gerai supurtykite ir prieš patiekiant palaikykite 5-10 min. uždengtame inde.