150 g žirnių,
550 g vištų skrandukų,
1.5 l vandens,
100 g svogūnų,
70 g morkų,
šaukštas aliejaus,
šaukštelis adžikos,
lauro lapas,
šaukštelis prieskonių "Chmeli suneli",
4 kvapiųjų pipirų žirneliai,
česnakų,
džiovintų salierų lapelių,
šaukštelis krapų,
šaukštas džiovintų petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite, užpilkite 1.5 l vandens ir virkite valandą (stebėkite, kad vandens nuolat būtų apie 1.5 - prireikus jo vis įpilkite). Vištų skrandukus nuplaukite ir susmulkinkite, morkas ir svogūnus supjaustykite kubeliais.
Skrandukus, morkas ir svogūnus, pagardinę adžika ir prieskoniais "Chmeli suneli", troškinkite keptuvėje su aliejumi. Kai žirniai išvirs, į puodą sudėkite troškintus skrandukus ir daržoves, pagardinkite lauro lapu, pipirais, druska, džiovintais žalumynais ir pavirkite 10 minučių.
Prieš baigdami virti suberkite susmulkintus česnakus ir krapus. Leiskite sriubai pastovėti pusę valandos.