700 g avienos,
700 g bulvių,
3-4 saldžiosios papeikos,
3 pomidorai,
2 morkos,
3-4 svogūnai,
3 česnakų skiltelės,
3 šaukštai pomidorų pastos,
50 g sviesto,
2 laurų lapai,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kalendrų,
petražolių,
krapų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite pomidorus ir supjaustykite griežinėliais. Paprikas, pašalinę sėklas, supjaustykite šiaudeliais, morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite. Puode storu dugnu su sviestu pakepkite svogūnus. Sudėkite mėsą ir gerai apkepkite.
Po to dėkite pomidorus, paprikas ir morkas. Pagardinkite pomidorų pasta. Tuomet sudėkite gana stambiai supjaustytas bulves. Užpilkite verdančiu vandeniu (maždaug 2.5 l), įberkite druskos, pipirų ir virkite, kol bulvės suminkštės, tada ugnį sumažinkite ir virkite dar 30 minučių. Prieš baigdami virti įdėkite laurų lapus, susmulkintus česnakus ir puodą uždenkite dangčiu. Prieš patiekdami sriubą paskaninkite smulkiai pjaustytais žalumynais.