600 g rūkytų kiaulienos šonkauliukų,
200 g baltagūžių kopūstų,
morka,
2 bulvės,
svogūnas,
200 g šparaginių pupelių,
2 salierų lapkočiai,
2-3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai aliejaus,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
lauro lapas,
druskos.
GAMINIMAS:
Į puodą įpilkite 2 l vandens, įdėkite šonkauliukus, lauro lapą, pipirus ir supjaustytus česnakus. Užvirkite ir virkite uždengę dangčiu maždaug 40 minučių. Šparagines pupeles supjaustykite nedideliais gabaliukais, kopūstus - šiaudeliais.
Svogūną, morką ir salierus supjaustykite ne itin smulkiai. Keptuvėje ant vidutiniškiai kaitrios ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite vis pamaišydami 5-7 minutes, po to įdėkite pomidorų pastos ir pakepkite dar porą minučių.
Išgriebkite šonkauliukus iš sultinio, nuimkite nuo kaulų mėsą ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į sultinį sudėkite su pomidorų pasta apkeptas daržoves, pupeles, kopūstus ir kubeliais supjaustytas bulves. Pagardinkite druska ir troškinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, į troškinį sudėkite mėsą.