Tortellini su rikota receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortellini su rikota


INGREDIENTAI:

Tešlai:
375 g miltų,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai vandens,
šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos,
keli šaukštai kiaušinio plakinio (patepti).

Įdarui:
125 g rikotos,
60 g tarkuoto parmezano,
kiaušinis,
saujelė špinatų lapelių,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
10 vyšninių pomidorų,
keli bazilikų lapeliai.


GAMINIMAS:

Miltus suberkite ant didelės lentos ir viduryje padarykite duobutę. Atskirame inde kiaušinius išplakite su vandeniu ir aliejumi iki vientisumo ir pamažėle supilkite į duobutę.
Ją užberkite miltais iš kraštų, atsargiai sumaišykite, žerkite druskos ir minkykite apie 8-10 min.

Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Tuo metu paruoškite įdarą: nedideliame indelyje rikotą sumaišykite su parmezanu, kiaušiniu, kapotais špinatais, druska ir pipirais.

Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaukite pasirinkto dydžio gabalėlius. Ant kiekvieno dėkite po 1/4 šaukštelio rikotos masės ir dailiai užlankstykite kraštelius. Tada apvyniokite virtinuką aplink pirštą, kad gautumėte tortellini žiedo formą.

Virtinukus patepkite kiaušinio plakiniu ir sumeskite į verdantį vandenį maždaug 5 min. Tiekite su per pusę perpjautais pomidoriukais ir bazilikų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668