Tešlai:
375 g miltų,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai vandens,
šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos,
keli šaukštai kiaušinio plakinio (patepti).
Įdarui:
125 g rikotos,
60 g tarkuoto parmezano,
kiaušinis,
saujelė špinatų lapelių,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
10 vyšninių pomidorų,
keli bazilikų lapeliai.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite ant didelės lentos ir viduryje padarykite duobutę. Atskirame inde kiaušinius išplakite su vandeniu ir aliejumi iki vientisumo ir pamažėle supilkite į duobutę.
Ją užberkite miltais iš kraštų, atsargiai sumaišykite, žerkite druskos ir minkykite apie 8-10 min.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Tuo metu paruoškite įdarą: nedideliame indelyje rikotą sumaišykite su parmezanu, kiaušiniu, kapotais špinatais, druska ir pipirais.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaukite pasirinkto dydžio gabalėlius. Ant kiekvieno dėkite po 1/4 šaukštelio rikotos masės ir dailiai užlankstykite kraštelius. Tada apvyniokite virtinuką aplink pirštą, kad gautumėte tortellini žiedo formą.
Virtinukus patepkite kiaušinio plakiniu ir sumeskite į verdantį vandenį maždaug 5 min. Tiekite su per pusę perpjautais pomidoriukais ir bazilikų lapeliais.