Kriaušės tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriaušės tešloje


INGREDIENTAI:

Pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinio plakinys,
6 sveikos konservuotos kriaušės (sirupe),
pusė stiklinės spanguolių džemo,
pagal skonį cukraus ir
cinamono,
tarkuotų apelsino žievelių.


GAMINIMAS:

Tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Nedideliame indelyje cinamoną sumaišykite su cukrumi ir nutarkuotomis apelsino žievelėmis. Kriaušes nuvarvinkite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu - jos turi būti visiškai sausos.

Atsargiai įpjovus iki trečdalio, išskobkite sėklalizdžius. Kriaušes įdarykite spanguolių džemu, apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu ir išdėliokite kepimo skardoje (galite dėti ir į sviestu pateptas nedideles formeles).

Iš atšilusios tešlos konditeriniu peiliu išpjaukite vidutinio dydžio juosteles, jomis apsukite kriaušes. Taip apruoštus vaisius konditeriniu šepetėliu aptepkite kiaušinio plakiniu. Jei norite intensyvesnio skonio, užberkite dar prieskonių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių. Gardu tiekti su vaniliniais ledais. (Tešlos juostelėmis apsuktas kriaušes galite įdaryti maskarpone, rikota, šokolado gabalėliais).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668