3 minkštos gerai prinokusios kriaušės,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai rudojo cukraus,
2 šaukštai sutirštinto karamelinio pieno,
100 ml neriebios grietinėlės,
saujelė migdolų drožlių,
šlakelis brendžio.
GAMINIMAS:
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, kol ruošite kriaušes. Kriaušes nuplaukite, suguldykite į nedidelę kepimo formą. Jas apdėliokite sviesto drožlėmis, pabarstykite cukrumi ir pašaukite maždaug 15 min. į karštą orkaitę, kad suminkštėtų.
Kepančias kriaušes vis apliekite sviesto ir cukraus sirupu. Kai suminkštės, išgriebkite ir išdėliokite desertiniuose indeliuose. Kepant išsiskyrusį skystį supilkite į keptuvę, užkaitinkite ir vis maišydami, kad nepridegtų, supilkite grietinėlę, sukrėskite karamelinį pieną.
Užpilą paskaninkite šlakeliu brendžio ir juo apliekite kriaušes. Tiekite apibarščius sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų drožlėmis.