1 kg bulvių,
200 g raugintų kopūstų,
30-40 g džiovintų grybų,
svogūnas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
3-4 šaukštai manų kruopų,
3 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuluptas bulves išvirkite, leiskite truputį atvėsti ir nulupkite. Džiovintus grybus išvirkite ir suverskite į kiaurasamtį. Kopūstus nuspauskite, bet sulčių neišpilkite. Supjaustytą svogūną ir grybus apkepkite su dviem šaukštais aliejaus ir sumaišykite su puse raugintų kopūstų.
Virtas bulves sumaigykite, supilkite raugintų kopūstų sultis ir sudėkite likusius kopūstus. Jei sulčių neturite - ne bėda: tiesiog įdėkite daugiau kopūstų. Į bulvių ir kopūstų masę įberkite 2 šaukštus manų kruopų (arba 3, jei piurė pernelyg skysta).
Kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Bulves ir kopūstus sukrėskite į formą, išlyginkite, padarykite kraštelius. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Ant bulvių ir kopūstų masės sudėkite kopūstus su grybais ir pašaukite 20 minučių į orkaitę. Patiekite su grietine.