1 kg bulvių,
2 svogūnai,
250 g sūdytų arba rūkytų lašinių,
250 g raugintų kopūstų,
3 kiaušinių tryniai,
3 šaukštai grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
muskatų,
druskos,
bulvių krakmolo,
sviesto.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir pavirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje maždaug 20 minučių. Nupilkite vandenį ir išgarinkite drėgmės likučius. Bulves sutrinkite. Lašinius supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Svogūnus supjaustykite kubeliais, suberkite į lašinukus ir kepkite maždaug 3 minutes.
Leiskite atvėsti. Raugintus kopūstus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su bulvėmis, svogūnais ir lašinukais. Įmuškite trynius ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatais. Iš tešlos formuokite pirštelius, apvoliokite krakmole ir pakepkite keptuvėje su sviestu.