500 g raugintų kopūstų,
300-400 g kiaulienos,
50-100 g rūkytų lašinių,
50-100 g rūkytų dešrelių,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaulieną, lašinius ir dešreles supjaustykite nedideliais gabaliukais. Žalią mėsą dėkite ant puodynėlių dugno. Tada sudėkite dalį raugintų kopūstų. Ant kopūstų užberkite pjaustytų lašinių ir dešrelių, ant jų dėkite dar vieną sluoksnį kopūstų.
Druskos nereikia, nes rauginti kopūstai ir dešrelės suteiks sūrumo. Vandens ar sultinio irgi nepalikite: mėsa ir kopūstai išskirs pakankamai sulčių. Įberkite šiek tiek pipirų. Puodynėles pašaukite į iki 200-210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40-60 minučių. Troškinkite apie valandą. Patiekite su bulvių koše.