Raugintų kopūstų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raugintų kopūstų sriuba


INGREDIENTAI:

1.5-2 kg jautienos kauliukų,
400 g rūkytos kiaulienos šoninės,
3 svogūnai,
1.2 raugintų kopūstų (geriau be morkų),
morka,
saliero gumbas,
petražolių,
4-5 šaukštai pomidorų tyrės,
2 laurų lapai,
druskos.


GAMINIMAS:

Kauliukus sudėkite į puodą, užpilkite 3 l šalto vandens ir užvirkite. Įdėkite perpjautą pusiau nenuluptą svogūną, lauro lapą, morką, petražolių stiebelių, įberkite druskos ir virkite ant labai mažos ugnies 2.5 valados. Supjaustykite rūkytą šoninę nedideliais kubeliais.

Labai smulkiai supjaustykite likusius svogūnus. Nulupkite salierą ir supjaustykite juostelėmis. Nuvalykite ir susmulkinkite petražolės šaknį. Įkaitintoje gilioje keptuvėje apkepkite šoninę, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Tuomet suberkite salierus, smulkintą petražolės šaknį ir 5 minutes pakepkite. Nuspauskite kopūstų sultis (labai ilgus kopūstus galite pasmulkinti). Sudėkite juos į keptuvę, ten pat dėkite kauliukus, lauro lapą, išmaišykite, įpilkite stiklinę vandens, sumaišyto su pomidorų tyre, uždenkite ir 2 valandoms pašaukite į iki 140 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Sultinį perkoškite, mėsą atskirkite nuo kauliukų ir sudėkite atgal į sultinį. Suverskite kopūstus, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 15 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberkite smulkintų petražolių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668