500 g vištų krūtinėlių,
2 kiaušiniai (įdarui, 1 faršui),
šviežių žalumynų (po nedidelį ryšelį krapų, petražolių, svogūnų),
džiūvėsėlių apvolioti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepti,
2 riekelės baltos duonos (faršui),
4 česnakų skiltelės.
GAMINIMAS:
Vištų krūtinėles, baltą duoną, česnakus sumalkite mėsmale. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite 2-3 šaukštus šalto vandens. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Įdarui kiaušinį išvirkite ir smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuplaukite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kiaušiniu.
Iš vištienos faršo formuokite paplotėlius ir dėkite ant jų įdaro. Paplotėlius susukite ir sulipinkite taip, kad įdaras liktų paplotėlio viduje. Viską darykite šlapiomis rankomis, kad faršas neliptų. Suktinukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš karto dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvę pridengę dangčiu, kad iškeptų maltinių vidus.