680 g lašišos, tilapijos arba jūros lydekos filė,
180 ml daržovių sultinio,
30 g pievagrybių,
druskos,
šaukštelis džiovintų čiobrelių,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepti.
Padažui:
30 ml grietinėlės,
2 šaukštai garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite čiobreliais, pipirais ir druska. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 min. iš abiejų pusių. Supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Tada karštį sumažinkite ir uždengus troškinkite apie 5 min.
Suberkite smulkintus pievagrybius. Kaitinkite dar apie 1 min. Žuvį išimkite ir palikite šiltai. Į likusį sultinį supilkite grietinėlę ir sudėkite garstyčias. Išmaišykite ir kaitinkite apie 2 min. Pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir patiekiant apliekite žuvį.