Meksikietiškos mėsos pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meksikietiškos mėsos pyragas


INGREDIENTAI:

250 g (1 lakštas) bemielės sluoksniuotos tešlos,
200 g maltos jautienos,
2 pomidorai,
prieskonių (kario, džiovintų žolelių, paprikų),
krapų,
petražolių,
3 česnakų skiltelės,
svogūnas,
200 g konservuotų pupelių,
skardinė konservuotų kukurūzų,
100 g mocarelos,
150 g grietinės,
kiaušinis,
aitrioji paprika,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštas balzaminio acto,
svogūnų laiškų,
aliejaus,
pomidorų griežinėlių papuošti.


GAMINIMAS:

Į mėsą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, išspauskite česnakus, pagardinkite smulkintais žalumynais ir prieskoniais. Mėsą apkepkite. Pomidorus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Į pomidorų masę supilkite sojų padažą, balzaminį actą, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Šią masę sukrėskite į keptuvę su mėsa ir patroškinkite apie 15 min. Aitriąją papriką susmulkinkite (jei nemėgstate aštriai, dėkite saldžiąją papriką) ir suberkite į baigiamą troškinti mėsą (jeigu naudosite saldžiąją papriką, ją susmulkintą sudėkite iš karto su pomidorų mase).

Iškočiokite tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite aliejumi. Išklokite formą tešla, suformuokite maždaug 3 cm kraštelius, šakute subadykite tešlą. Sūrį sutarkuokite, sudėkite grietinę (mėgstantieji česnakus gali įspausti vieną kitą skiltelę) ir išmaišykite.

Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su sūrio mase. Tešlą patepkite 1/3 šios masės ir pašaukite 10 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuo metu susmulkinkite pupeles. Ant apkepto pyrago pagrindo susluoksniuokite pupeles, kukurūzus ir mėsą, apliekite likusia sūrio mase.

Tuomet vėl 10 min. pašaukite į orkaitę. Iškeptą pyragą apibarstykite svogūnų laiškais, o kraštuose išdėliokite pomidorų griežinėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668