180 g sviesto,
100 g cukraus,
160 g miltų,
kiaušinis,
po žiupsnelį malto imbiero ir
cinamono,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
70 g medaus,
pusė stiklinės aguonų,
šlakelis citrinos sulčių,
riebalų ir
džiūvėsėlių (kepimo formelėms ištepti ir pabarstyti).
GAMINIMAS:
Aguonas užmerkite ir palikite valandai. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį, suberkite cinamoną ir imbierą, pagal sko0nį berkite druskos ir labai gerai išsukite.
Ten pat suberkite per sietelį persijotus miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite ir nuvarvintas aguonas. Jeigu norite, dar galite įspausti šlakelį citrinos sulčių. Paruoštą tešlą palikite pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų.
Keksiukų formeles patepkite riebalais, berkite džiūvėsėlių ir krėskite po truputį tešlos, bet ne per daug - kepdami keksiukai išsipūs. Kepkite juos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.