Bandelių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bandelių pyragas


INGREDIENTAI:

4 kiaušinių tryniai,
20 g šviežių mielių,
pusė stiklinės cukraus,
125 ml šilto pieno,
50 g sviesto,
350 g miltų,
pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių,
žiupsnelis druskos,
keli lašeliai migdolų esencijos,
kiaušinis (aptepti).

Įdarui:
2 kiaušinių baltymai,
170 g aguonų,
pusė stiklinės cukraus.


GAMINIMAS:

Mieles sutrupinkite į dubenėlį, sumaišykite su šaukšteliu cukraus, pienu ir palaukite, kol suputos. Trynius su likusiu cukrumi elektriniu plakikliu išplakite iki vientisumo ir supilkite į mieles. Ten pat pamažėle įmaišykite per sietelį persijotus miltus su druska.

Pagal skonį berkite nutarkuotų citrinos žievelių, supilkite tirpintą sviestą, įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos ir iki vientisumo išsukite. Užminkykite tešlą, uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite maždaug 2 val., kad paaugtų.

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą: aguonas užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandį brinkti. Išbrinkusias nukoškite, nuspauskite ir kelis kartus permalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu plakikliu.

Į aguonų masę įmaišykite kiaušinių baltymus, cukrų ir gerai išsukite. Iš paruoštos tešlos iškočiokite lakštą, jį supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite aguonų ir suformuokite apvalias bandeles. Jas vieną šalia kitos glaudžiai sudėkite į kepimo formą - sulipdykite vientisą pyragą.

Jo viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir dar palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį. Kepkite apie 50 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668