9 nedideli kalmarai,
3 skiltelės česnako,
2 svogūnai,
400 g lukštentų krevečių,
trečdalis stiklinės džiūvėsėlių,
citrina,
2 pomidorai,
šaukštas kapotų petražolių,
100 ml konservuotų pomidorų be odelių,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai žuvų padažo,
pagal skonį druskos,
juodųjų pipirų,
citrininių pipirų,
žiupsnelis cukraus,
aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, pagardinkite citrininiais pipirais ir palikite pasimarinuoti maždaug pusvalandį. Česnaką ir svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepinkite 3 šaukštuose aliejaus.
Pomidorus įpjautomis viršūnėlėmis kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį. Po to nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į keptuvę su svogūnais. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, cukrumi ir pakepkite, kol suminkštės.
Krevetes nuvarvinkite, sumeskite į dubenį, sumaišykite su kapotais virtais kiaušiniais, petražolėmis, svogūnų ir česnakų troškiniu, žuvų padažu, džiūvėsėliais ir konservuotais pomidorais.
Išvalytus kalmarus lengvai prikimškite įdaro, kad šis tolygiai pasiskirstytų, ir perverkite mediniais smeigtukais. Sudėjus į kepimo formą kepkite karštoje orkaitėje apie 8 minutes.