Įdaryti kalmarai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryti kalmarai


INGREDIENTAI:

9 nedideli kalmarai,
3 skiltelės česnako,
2 svogūnai,
400 g lukštentų krevečių,
trečdalis stiklinės džiūvėsėlių,
citrina,
2 pomidorai,
šaukštas kapotų petražolių,
100 ml konservuotų pomidorų be odelių,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai žuvų padažo,
pagal skonį druskos,
juodųjų pipirų,
citrininių pipirų,
žiupsnelis cukraus,
aliejaus (kepti).


GAMINIMAS:

Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite, pagardinkite citrininiais pipirais ir palikite pasimarinuoti maždaug pusvalandį. Česnaką ir svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepinkite 3 šaukštuose aliejaus.

Pomidorus įpjautomis viršūnėlėmis kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį. Po to nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į keptuvę su svogūnais. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, cukrumi ir pakepkite, kol suminkštės.

Krevetes nuvarvinkite, sumeskite į dubenį, sumaišykite su kapotais virtais kiaušiniais, petražolėmis, svogūnų ir česnakų troškiniu, žuvų padažu, džiūvėsėliais ir konservuotais pomidorais.

Išvalytus kalmarus lengvai prikimškite įdaro, kad šis tolygiai pasiskirstytų, ir perverkite mediniais smeigtukais. Sudėjus į kepimo formą kepkite karštoje orkaitėje apie 8 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668