Tuno salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tuno salotos


INGREDIENTAI:

400 g tuno (šviežaus arba konservuoto),
dėžutė konservuotų pupelių,
0,5 stiklinės supjaustytų alyvuogių (be kauliukų),
0,25 stiklinės susmulkintų svogūnų,
250 g konservuotų žaliųjų pupelių,
salotų lapų,
2 plonais griežinėliais supjaustyti pomidorai,
2 šaukštai susmulkintų petražolių,
2 skiltelės česnako,
0,5 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukšteliai aliejaus,
druskos,
pipirų.

Padažui:
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukšto druskos,
0,25 šaukšto maltų juodųjų pipirų,
0,5 šaukšto žalumynų (baziliko),
skiltelė česnako,
0,25 stiklinės vyno acto.


GAMINIMAS:

Jei žuvis šviežia, užpilti ją aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir 10 minutes kepti karštoje orkaitėje, tuomet atšaldyti ir supjaustyti.

Konservuotas pupeles, alyvuoges, svogūnus sumaišyti ir užpilti 0,25 stiklinės padažo, o žaliąsias pupeles - atskirai 1 šaukštu padažo.

Salotų lapus išdėlioti ant lėkštės, užilti juos 3 šaukštais padažo, tuomet sudėti tuno gabaliukus, po to žaliąsias pupeles ir konservuotas pupeles su alyvuogėmis bei pomidorais. Sumaišyti susmulkintas petražoles, trintą česnaką ir tarkuotą citrinos žievelę.

Apibarstyti šiuo mišiniu salotas bei užpilti jas likusiu padažu. Salotas galima papuošti plonai supjaustytais ridikėliais ar smulkiai sukapotais kiaušiniais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668