100 g sorų kruopų,
200 g raugintų kopūstų,
650 ml vandens,
lauro lapas,
druskos,
svogūnas,
morka,
3 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūną nuvalykite ir supjaustykite, morką nuskuskite ir sutarkuokite. Šias daržoves pakepkite su aliejumi, kol įgis gražią auksinę spalvą. Kopūstus nuplaukite ir nuspauskite. Sorų kruopas irgi nuplaukite ir apliekite verdančiu vandeniu, kad pranykrų kartumas.Į apkeptas daržoves sudėkite kopūstus.
Įpilkite 150 ml vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu 15 minučių. Po to sudėkite sorų kruopas. Įpilkite 500 ml verdančio vandens ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu, kol visas vanduo išgaruos ir kruopos išvirs. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos įdėkite lauro lapą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.