2 stiklinės žirnių,
4 stiklinės vandens,
400 g grybų,
3 svogūnai,
3 šaukštai aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite. Du svogūnus nuvalykite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūnus. Tuomet sudėkite susmulkintus grybus (tiks ir pievagrybiai) ir pakepkite 10-15 minučių. Į molinę puodynę suberkite žirnius, užpilkite vandeniu ir sudėkite apkeptus grybus ir svogūnus.
Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tuomet puodynę ištraukite, patikrinkite, ar žirniai išvirę, įberkite druskos, išmaišykite ir vėl įdėkite į orkaitę. Po 40 minučių košė turėtų būti išvirusi.
Išjunkite orkaitę ir palikite joje puodynę dar 20-30 minučių. Likusį svogūną padalykite į keturias dalis, jas plonai supjaustykite ir pakepkite su šaukštu aliejaus, kol įgis auksinę spalvą. Sudėkite ant popierinės servetėlės, kad ji sugertų aliejaus perteklių. Košę sukrėskite į lėkštę, ant viršaus sudėkite keptus svogūnus.