2 nedideli karpiai,
3 virtos morkos,
3 riekelės batono,
2 kiaušiniai,
0.5 stiklinės pieno,
3 šaukštai krakmolo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
krapų.
Sultiniui:
morka,
2 laurų lapai,
4-5 nemalti juodieji pipirai,
petražolės šaknis,
2 šaukštai želatinos.
GAMINIMAS:
Nupjaukite karpių galvas ir neperpjaudami pilvo išvalykite žuvų vidurius. Karpius nuskuskite, išplaukite, atsargiai nunerkite odą. Žuvų mėsą atskirkite nuo kaulų ir sumalkite kartu su piene išmirkytu batonu bei morkomis. Į šią masę įmuškite kiaušinius, įberkite smulkintų krapų, druskos, pipirų, krakmolo ir labai gerai išminkykite.
Žuvų odą padalykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį prikimškite įdaro. Ant puodo dugno priberkite morkų griežinėlių, sudėkite įdarytus karpius, užpilkite vandeniu, įdėkite laurų lapų, nemaltų pipirų, petražolės šaknį ir virkite ant nedidelės ugnies atvirame puode apie 20 min. Nugraibykite putas.
Išvirusias žuvis atvėsinkite sultinyje ir tik tada išimkite. 1 l sultinio perkoškite. Stiklinėje jo išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną. Tada sumaišykite su likusiu sultiniu. Karpių gabaliukus sudėkite į formą, papuoškite morkų griežinėliais ir užpilkite dalį sultinio.
Pastatykite šaltai. Kai sustings, supilkite likusį sultinį. Laikykite šaldytuve apie 4-6 val. Tada supjaustykite, papuoškite žalumynais.