1.5 kg lydeka,
300 g jūrinių lydekų, lašišų ir menkių filė,
2-3 riekelės batono,
100 ml pieno,
200 g lašinukų,
3 šaukštai kviečių gemalų,
šaukštas krakmolo,
šaukštas miltų,
2 kiaušiniai,
2-3 šaukšteliai druskos,
žuvų prieskonių,
krapų,
Viduržemio jūros žolelių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Lydeką nuskuskite nenupjovę galvos, išdarinėkite, nunerkite odą. Iš mėsos išrinkite kaulus, sumalkite su piene mirkytu batonu ir lašinukais. Į šią masę suberkite kviečių gemalus, krakmolą, miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir prieskonių.
Kitų žuvų filė pabarstykite prieskoniais, apvoliokite kiaušinio plakinyje bei miltuose ir truputį apkepkite aliejuje.Į lydekos odą klokite sluoksnį faršo, o ant jo sudėkite apkeptas žuvis. Ant viršaus vėl dėkite faršo. Prikimštą žuvį užsiūkite ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val.