500 g žuvų (menkių, rudagalvių menkių, plekšnių ar pan.) filė,
1/4 stiklinės džiūvėsėlių,
1/4 stiklinės tarkuoto parmezano,
2 šaukšteliai itališkų žolelių mišinio,
kiaušinis,
šaukštas vandens,
2 didelės bulvės,
truputis aliejaus.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite juostelėmis. Lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį ir žoleles. Kitoje lėkštėje išplakite kiaušinį su vandeniu. Žuvis pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada apvoliokite džiūvėsėlių bei sūrio mišinyje ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Taip palaikykite 15 min., kad apdžiūtų. Tuo metu stambiomis juostelėmis supjaustykite bulves ir nusausinkite jas popieriniu rankšluoščiu. Tolygiai sudėkite bulvytes į skardą su nepridegančiu paviršiumi arba išklotą kepimo popieriumi ir apšlakstykite aliejumi. Dėkite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 15 min.
Tada skardą ištraukite, bulvytes apverskite, vėl apšlakstykite aliejumi ir dar 15 min. dėkite į orkaitę. Skardoje paruoštas žuvis irgi apšlakstykite aliejumi ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15-20 min. Tuo metu paruoškite mėgstamą padažą.