400 g miltų,
100 g cukraus,
200 g sviesto,
50 g aguonų,
2 kiaušinių,
1 žiupsnelio druskos,
1 pakelio vanilinio cukraus,
500 g spanguolių uogienės,
3-4 šaukštų krakmolo,
kardamono,
migdolų.
GAMINIMAS:
Ištrinkite sviestą su cukrumi, įberkite druskos ir kardamono, įmuškite kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės. Berkite miltus ir išminkykite tešlą. Formeles patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, dėkite į kiekvieną formelę, subadykite šakute ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 10-12 min.
Uogienę išsukite su krakmolu. Į apkepusius krepšelius dėkite paruošto įdaro ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 20 min. Ant iškepusių krepšelių užbarstykite migdolų, atvėsinkite ir palaikykite 1 val. šaldytuve.