200 g avienos filė,
2-3 svogūnų galvutės,
100 g kietojo sūrio,
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų),
1-2 česnakų skiltelės,
kiaušinio trynys.
GAMINIMAS:
Įdarui: neriebią avieną smulkiai sukapokite ir nuolat maišydami pakepkite keptuvėje maždaug 5 minutes. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir šiek tiek pakepkite. Nukaiskite. Apibarstykite mėsą smulkintais žalumynais ir česnakais. Viską gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu atidėkite į šalį.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į atvėsusį mėsos įdarą, išmaišykite. Iškočiokite 3-4 mm storio tešlos lakštą. Supjaustykite 15-20 cm ilgio ir 4-5 cm pločio juostelėmis. Į juostelių vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Delnu truputį suplokite. Palaikykite pyragėlius apie 15 min., tada patepkite tryniu ir 20 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.