0.6 kg kalakutienos filė,
1.2 kg kumpio,
150 g majonezo,
200 ml 3.2 proc. kefyro,
3-4 česnakų skiltelės,
druskos,
prieskonių (pipirų mišinio, kario, šafrano).
GAMINIMAS:
Paruoškite kalakutieną, nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite česnakus. Česnakų griežinėlius sukaišiokite į kalakutieną, įpjovę ją peiliu. Gaminkite marinatą: majonezą sumaišykite su kefyru, pasūdykite, įberkite prieskonių. Česnakais pagardintą kalakutieną sudėkite į marinatą ir palaikykite jame mažiausiai valandą.
Marinuoti geriau maišelyje, nes taip mėsa marinuojasi tolygiau. Orkaitę įkaitinkite iki 190-200 laipsnių. Du gabalus folijos sudėkite kryžmai. Per vidurį dėkite kumpį ir gerai jį susukite. Tą patį padarykite ir su filė. Kelis šaukštus marinato užpilkite ant mėsos - filė bus sultingesnė.
Gerai "supakavę" pašaukite į orkaitę. Mėsa skirtinga, tad ir jos kepimo laikas skirsis. Iš pradžių į orkaitę pašaukite kumpį, o po pusvalandžio prie jo dėkite filė. Po 1.15 val. nuo kepimo pradžios foliją atvyniokite, kad gabalėliai paskrustų - tam turėtų pakakti maždaug 20 min.