Kepti kalakutienos gabalėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepti kalakutienos gabalėliai


INGREDIENTAI:

0.6 kg kalakutienos filė,
1.2 kg kumpio,
150 g majonezo,
200 ml 3.2 proc. kefyro,
3-4 česnakų skiltelės,
druskos,
prieskonių (pipirų mišinio, kario, šafrano).


GAMINIMAS:

Paruoškite kalakutieną, nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite česnakus. Česnakų griežinėlius sukaišiokite į kalakutieną, įpjovę ją peiliu. Gaminkite marinatą: majonezą sumaišykite su kefyru, pasūdykite, įberkite prieskonių. Česnakais pagardintą kalakutieną sudėkite į marinatą ir palaikykite jame mažiausiai valandą.

Marinuoti geriau maišelyje, nes taip mėsa marinuojasi tolygiau. Orkaitę įkaitinkite iki 190-200 laipsnių. Du gabalus folijos sudėkite kryžmai. Per vidurį dėkite kumpį ir gerai jį susukite. Tą patį padarykite ir su filė. Kelis šaukštus marinato užpilkite ant mėsos - filė bus sultingesnė.

Gerai "supakavę" pašaukite į orkaitę. Mėsa skirtinga, tad ir jos kepimo laikas skirsis. Iš pradžių į orkaitę pašaukite kumpį, o po pusvalandžio prie jo dėkite filė. Po 1.15 val. nuo kepimo pradžios foliją atvyniokite, kad gabalėliai paskrustų - tam turėtų pakakti maždaug 20 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668