Vištienos maltiniai grietinėlės padaže receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos maltiniai grietinėlės padaže


INGREDIENTAI:

Šaukštas (be kaupo) džiūvėsėlių,
svogūno galvutė,
200 ml riebios grietinėlės,
150 g parmezano (parmezano ir fermentinio sūrio mišinio),
2 česnako skiltelės,
druskos ir prieskonių pagal skonį,
15 g sviesto (formai sutepti),
žalumynų pagal skonį,
kiaušinis,
500 g vištienos arba kalakutienos filė.


GAMINIMAS:

Filė truputį pamuškite ir smulkiai supjaustykite. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Kiaušinį išplakite iki putų, į jį sudėkite filė, masę išmaišykite. Ten pat suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.

Kepimo formą patepkite sviestu. Suformuokite filė "rutuliukus" ir sudėkite į formą. "Rutuliukus" galima daryti su šaukštu. Kepkite 15-20 minučių iki 175 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

Tuo metu pagaminkite padažą: sūrį sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su grietinėle, išspauskite česnakus ir išmaišykite. "Rutuliukus" išimkite iš orkaitės, užpilkite padažu ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite dar 15-20 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite žalumynais. Į stalą tiekite su mėgstamu garnyru.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668