4 porcijos:
600 g lašišos filė, be odos ir kaulų,
aliejaus kepimui,
0.5 valg. š. sviesto,
4 mėsainių bandelės,
8 griežinėliai pomidorų,
8 griežinėliai agurko,
4 salotų lapai,
8 griežinėliai svogūno,
druska,
pipirai.
Padažas:
4 valg. š. neriebios grietinės,
3 valg. š. pomidorų padažo,
1 sauja šviežių prieskoninių žolelių,
0.5 smulkiai pjaustytos raudonos paprikos,
0.5 smulkiai pjaustyto svogūno.
GAMINIMAS:
Padažui sumaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Sudėkite žoleles, paprikas, svogūnus ir viską išmaišykite. Leiskite padažui pastovėti, kol gaminsite lašišą. Supjaustykite lašišos filė 1-2 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, pridėkite sviesto. Apkepkite lašišų filė po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite lašišos filė mėsainių bandelėse su salotomis, agurkų ir pomidorų griežinėliais ir keletu šaukštų padažo.
Lašišos mėsainiai taip pat gali būti patiekiami su sūriu, pesto, gražgarsčių salotomis ar saldžiu čili padažu.