2 kg anties.
Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
60 g razinų,
300 g obuolių.
Padažui:
šaukštas miltų,
100 ml vandens,
15 ml mėgstamo brendžio,
3 šaukštai spanguolių uogienės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Antį išdarykite, nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite prieskoniais. Slyvas, razinas užpilkite karštu vandeniu ir mirkykite apie 15 min. Paskui nukoškite ir nusausinkite. Obuolius nuskuskite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir susmulkinkite.
Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite. Gauta mase prikimškite antį ir užsiūkite. Tada dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 2 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Kepant retkarčiais apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.
Šiek tiek jų sumaišykite su miltais ir kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišant, kol išeis vientisa masė. Tuomet supilkite vandenį, brendį, uogienę ir kaitinkite dar apie 4 min. Paskui pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite. Antį patiekite apšlakščius gautu padažu. Galima papuošti mėgstamais vaisiais ir žalumynais.