Jautiena svogūnų padaže receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautiena svogūnų padaže


INGREDIENTAI:

2 kg jautienos nugarinės,
šaukštas juodųjų pipirų,
šaukštas garstyčių miltelių,
šaukštas čiobrelių,
šaukštelis salierų sėklų,
15 ml alyvuogių aliejaus.

Padažui:
60 g svogūnų,
4 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
80 ml jautienos sultinio,
15 ml balzaminio acto,
aliejaus kepti.


GAMINIMAS:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir padarykite įpjovas. Prieskonius, žoleles sumaišykite, sugrūskite, jais įtrinti mėsą ir laikykite šaldytuve apie 1 val. Paskui apšlakstykite aliejumi, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

Tada išimkite, uždenkite folija ir palikite atvėsti. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite ant stiprios ugnies apie 7 min. Išsiskyrusias sultis sumaišykite su miltais, sviestu ir kaitinkite ant silpnos ugnies nuolatos maišant apie 4 min., kol išeis vientisa masė.

Tuomet supilkite sultinį, actą, suberkite svogūnus, išmaišykite ir kaitinkite dar apie 2 minutes. Jautieną patiekite apšlakščius gautu padažu. Galima papuošti smulkintais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668