2 kg jautienos nugarinės,
šaukštas juodųjų pipirų,
šaukštas garstyčių miltelių,
šaukštas čiobrelių,
šaukštelis salierų sėklų,
15 ml alyvuogių aliejaus.
Padažui:
60 g svogūnų,
4 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
80 ml jautienos sultinio,
15 ml balzaminio acto,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir padarykite įpjovas. Prieskonius, žoleles sumaišykite, sugrūskite, jais įtrinti mėsą ir laikykite šaldytuve apie 1 val. Paskui apšlakstykite aliejumi, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.
Tada išimkite, uždenkite folija ir palikite atvėsti. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite ant stiprios ugnies apie 7 min. Išsiskyrusias sultis sumaišykite su miltais, sviestu ir kaitinkite ant silpnos ugnies nuolatos maišant apie 4 min., kol išeis vientisa masė.
Tuomet supilkite sultinį, actą, suberkite svogūnus, išmaišykite ir kaitinkite dar apie 2 minutes. Jautieną patiekite apšlakščius gautu padažu. Galima papuošti smulkintais žalumynais.