Makaronų,
krevečių,
120-150 ml grietinėlės,
česnakų,
svogūnų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
citrinų sulčių,
petražolių,
50-70 g sviesto,
70-100 ml sauso baltojo vyno,
vyšninių pomidoriukų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia užkaiskite puodą su vandeniu. Kol vanduo užvirs, suberkite makaronus. Kol jie virs, smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūnus, krevetes apšlakstykite citrinų sultimis ir pasūdykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnakus ir svogūnus, pakepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
Tada suberkite krevetes ir kepkite 1-2 minutes, kol pradės rausti. Sudėkite per pusę perpjautus pomidoriukus (jeigu tokių neturite, tiks ir įprasti, tik tuomet juos supjaustykite į kelias dalis ir pašalinkite sėklas) ir pakepkite dar 2-3 minutes.
Supilkite vyną, pakaitinkite apie 2-3 minutes, kol išgaruos, pagardinkite druska ir pipirais. Tuomet supilkite grietinėlę. Nuolat maišykite, kad grietinėlė šiek tiek sutirštėtų. Tuomet suberkite išvirtus makaronus, pabarstykite petražolėmis ir išmaišykite.