Trupiniams:
150 g sviesto,
150 g cukraus,
200 g miltų,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos.
Įdarui:
4 obuolių,
500 g svarainių,
150 g cukraus,
1/2 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1/2 šaukštelio cinamono,
2 šaukštų kukurūzų krakmolo.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį. Sudėkite stambiai sutarkuotą sviestą, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir viską trinkite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Dėkite į šaldytuvą 1 val. Svarainius perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Sudėkite į puodą, įpilkite 150 ml verdančio vandens ir ant silpnos ugnies virkite 15 min., kol nebeliks skysčio. Atvėsinkite. Obuolius perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su virtais svarainiais.
Supilkite citrinų sultis, suberkite citrinų žieveles, cinamoną, krakmolą ir išmaišykite. Masę sudėkite į dvi sviestu pateptas keramines kepimo formas. Ant viršaus suberkite trupinius ir išlyginkite paviršių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min. Patiekite su ledais, plakta grietinėle arba jogurtu.