2 gabaliukai jautienos išpjovos (storis - apie 5 cm),
3 šaukšteliai stambiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukšteliai alyvuogių ar kitokio rafinuoto aliejaus,
4 šaukštai sviesto,
0,25 stiklinės desertinio raudono vyno,
šaukštas koncentruoto mėsos sultinio,
2 šaukštai konjako.
GAMINIMAS:
Nuo mėsos nupjauti visus riebalus, įtrinti pipirais ir druska. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų su sviestu ir apkepinti mėsą ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tuomet ugnį sumažinti ir kepti mėsą iš abiejų pusių dar 5 minutes. Iškeptą mėsą įdėti į karštą pusdubenį.
Į keptuvę, kurioje buvo kepama mėsa, įpilti vyną, konjaką ir koncentruotą mėsos sultinį. Ant stiprios ugnies užvirinti, skystį išmaišyti ir apipilti juo mėsą.