1 kg vištienos,
raudonasis svogūnas,
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
morka,
2 salierų kotai,
skiltelė česnako,
4 juostelės šoninės, stiklinė lęšių,
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
2 stiklinės baltojo sauso vyno,
žiupsnis čiobrelių.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir truputį pakepkite dalimis supjaustytą vištieną, po to sudėkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę suberkite susmulkintus svogūną, morką, salierus, česnakus, įdėkite šoninės juosteles. Kepkite, vis pamaišydami, 5 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Suberkite nuplautus lęšius, išmaišykite, supilkite sultinį ir vyną. Jei kepsite toje pačioje keptuvėje, ant viršaus sudėkite vištieną. O jei ne, tuomet viską sudėkite į kepimo indą, o ant viršaus uždėkite vištienos gabalėlius. Apibarstykite čiobreliais, druska ir pipirais. Troškinkite maždaug 30-40 minučių.