7 pievagrybiai,
2 bulvės,
250 g žuvų faršo,
0.5 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
svogūnas,
0.5 stiklinės raudonųjų lęšių,
0.5 stiklinės ryžių,
žiupsnelis kario,
druskos,
aliejaus,
2-3 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Keraminį indą taip pat galite pastatyti į orkaitę, kad paspartintumėte gaminimo procesą. Svogūną ir česnakus nuvalykite, supjaustykite ir pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus. Česnakus išmeskite, o svogūnus, įbėrę žiupsnelį kario, sudėkite į šiltą indą. Po maždaug 10 minučių sudėkite kubeliais supjaustytas, druska apibarstytas bulves.
Lęšius ir ryžius nuplaukite, suberkite į formą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite folija ir 20 minučių šaukite į orkaitę. Kol daržovės troškinsis, paruoškite žuvų faršą: įberkite į jį druskos, pipirų, pusę šaukšto maltų džiūvėsėlių ir gerai išplakite dubenyje (jei faršą gerai išplaksite, jis nesuirs ir be kiaušinių).
Iš faršo formuokite kukuliukus ir sudėkite juos į daržoves. Vėl 20 minučių pašaukite į orkaitę, pagardinę druska. Kol patiekalas dar orkaitėje, pievagrybius supjaustykite plokštelėmis ir 3-4 minutes pakepkite. Ryžius ir lęšius sumaišykite su daržovėmis. Sriubą patiekite su pakeptais grybais ir šviežiomis petražolėmis.