Tiršta lęšių sriuba su žuvų kukuliukais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tiršta lęšių sriuba su žuvų kukuliukais


INGREDIENTAI:

7 pievagrybiai,
2 bulvės,
250 g žuvų faršo,
0.5 šaukšto maltų džiūvėsėlių,
svogūnas,
0.5 stiklinės raudonųjų lęšių,
0.5 stiklinės ryžių,
žiupsnelis kario,
druskos,
aliejaus,
2-3 skiltelės česnako.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Keraminį indą taip pat galite pastatyti į orkaitę, kad paspartintumėte gaminimo procesą. Svogūną ir česnakus nuvalykite, supjaustykite ir pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus. Česnakus išmeskite, o svogūnus, įbėrę žiupsnelį kario, sudėkite į šiltą indą. Po maždaug 10 minučių sudėkite kubeliais supjaustytas, druska apibarstytas bulves.

Lęšius ir ryžius nuplaukite, suberkite į formą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite folija ir 20 minučių šaukite į orkaitę. Kol daržovės troškinsis, paruoškite žuvų faršą: įberkite į jį druskos, pipirų, pusę šaukšto maltų džiūvėsėlių ir gerai išplakite dubenyje (jei faršą gerai išplaksite, jis nesuirs ir be kiaušinių).

Iš faršo formuokite kukuliukus ir sudėkite juos į daržoves. Vėl 20 minučių pašaukite į orkaitę, pagardinę druska. Kol patiekalas dar orkaitėje, pievagrybius supjaustykite plokštelėmis ir 3-4 minutes pakepkite. Ryžius ir lęšius sumaišykite su daržovėmis. Sriubą patiekite su pakeptais grybais ir šviežiomis petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668