Kepta višta su vaisiais ir daržovėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta višta su vaisiais ir daržovėmis


INGREDIENTAI:

1.5 kg višta,
citrina,
2 rozmarinų šakelės,
alyvuogių aliejaus,
šaukštas sviesto,
didelis svogūnas,
po 2 obuolius ir
kriaušes,
500-900 g įvairių daržovių (bulvių, morkų, česnakų, briuselinių kopūstų),
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Vištą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite iš vidaus ir iš išorės druska bei pipirais. Į vištos vidų įdėkite keliose vietose šakute subadytą citriną ir rozmarino šakelę. Palikite kelias valandas marinuotis. Suriškite vištos kojas, sparnelius pakiškite po nugara. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi.

Ant formos dugno suberkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną. Vištą dėkite ant svogūnų nugarėle į apačią. Obuolius ir kriaušes supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius. Morkas ir bulves nuskuskite. Bulves supjaustykite maždaug 1.5-2 cm dydžio kubeliais, morkas - stambesniais gabalėliais.

Nuo briuselinių kopūstų nulupkite šiurkščius viršutinius lapus, truputį nupjaukite kotelius. Visas daržoves ir vaisius sudėkite į vieną indą, gerai pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Daržovių ir vaisių mišinį sudėkite į kepimo formą aplink vištą.

Įvairiose vietose išdėliokite nenuluptų česnakų skiltelių, įdėkite ir likusią rozmarino šakelę. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir išdėliokite ant vištos. Vištą pašaukite į iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Iš karto sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite maždaug 1 val. 15 min.

Po gero pusvalandžio daržoves kelis kartus permaišykite, o vištą apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Iškepusią vištą uždenkite folija ir palaikykite 10 min. Tada supjaustykite ir patiekite su vaisių ir daržovių garnyru.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668