4 veršienos eskalopai,
40 g sviesto,
30 g konjako,
0,5 šaukštelio pipirų,
100 g grietinės,
50 g sūrio (rokforo),
50 g riešutų,
druskos.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinti ir pakepinti jame eskalopus. Sūrį susmulkinti šakute, į gautą masę po truputį supilti grietinę, pipirus ir išmaišyti. Eskalopus įdėti į pusdubenį ir laikyti šiltai.
Keturis riešutus atidėti, likusius sumalti. Į kaistuvą įpilti konjaką, sumaišyti su sviestu, kuriame buvo kepama mėsa, pašildyti ir uždegti. Po to supilti grietinę su sūriu ir 1 minutę plakti nenukeliant kaistuvo nuo stiprios ugnies. Įberti maltus riešutus, patikrinti, ar pakanka druskos ir pipirų. Šiuo padažu užpilti eskalopus ir kiekvieną jų papuošti riešutu.