Vidutinio dydžio višta,
gabalėlis šviežio imbiero šaknies,
5-7 česnakų skiltelės,
žalioji citrina,
pusė citrinos,
šaukštelis druskos,
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukšteliai cukraus,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštas alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Imbierą smulkiai sutarkuokite, česnakus smulkiai sukapokite. Iš citrinų išspauskite sultis. Dideliame inde sumaišykite imbierus, česnakus, citrinų sultis, druską, pipirus, cukrų, sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Į marinatą dėkite nuplautą ir nusausintą vištą ir uždenkite dangčiu.
Marinuokite 1-2 val. kambario temperatūroje arba 4-12 val. šaldytuve. Marinatą nupilkite. Dėkite vištą krūtinėle į viršų į karščiui atsparų indą ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
Prabėgus pusei kepimo laiko kas 15 min. vištą apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Jeigu vištos paviršius pradės labai stipriai skrusti, galima ją apdengti folija. Iškepusią vištą itraukite ir orkaitės ir palikite 10 min. kambario temperatūroje.