Jautienos kukulaičiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos kukulaičiai


INGREDIENTAI:

700 g maltos kokybiškos jautienos,
kiaušinis,
didelis raudonasis svogūnas,
baltasis svogūnas,
4 česnako skiltelės,
šaukštas kapotų svogūnų laiškų,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos ankšties,
po šaukštelį kuminų ir
rožinių pipirų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
aliejaus (kepti),
keli šlakeliai Vusterio padažo,
pusės citrinos sultys,
žiupsnelis cukraus (svogūnams marinuoti).


GAMINIMAS:

Svogūnus ir česnakus nulupkite. Česnakus suspauskite traiškytuvu, raudonąjį svogūną supjaustykite ketvirčiais, baltąjį - sukapokite. Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite. Raudonuosius svogūnus suberkite į nedidelį indelį, spauskite citrinos sulčių, pagal skonį berkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų.

Gerai įkaitintame aliejuje pakepinkite kuminus, kai šie pakvips, sukrėskite traišytus česnakus, baltuosius svogūnus ir aitriąsias paprikas. Apkepus atvėsinkite. Maltą mėsą krėskite į gilesnį dubenį ir sumaigykite šakute. Suverskite keptus prieskonius, suberkite pipirus, rožinius pipirus, svogūnu laiškus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir Vusterio padažu.

Masę labai gerai išminkykite, formuokite dailius rutuliukus, juos pakaitomis su marinuotais raudonaisiais svogūnais suverkite ant vandenyje mirkytų medinių iešmelių. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 15 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668