Pakuotė (apie 200 g) lukštentų jūrų gėrybių mišinio (krevečių, midijų, kalmarų),
150 g lašišos,
kelios didelės karališkos krevetės (papuošti),
2 bulvės,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai sviesto,
gabalėlis aitriosios paprikos,
gabalėlis baltosios poro dalies,
200 ml neriebios grietinėlės,
pusės citrinos sultys,
pusė šaukštelio nutarkuotų citrinos žievelių,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų pipirų,
šviežių krapų.
GAMINIMAS:
Jūrų gėrybes atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės, perplaukite ir gerai nuvarvinkite. Lašišą nuplaukite ir, nulupus odelę ir pašalinus kaulus, susmulkinkite. Nuluptas bulves ir gerai nuvalytą porą supjaustykite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto.
Kai šie dailiai apskrus, sumeskite bulves, porus ir kepkite, iki daržovės suminkštės. Sumetus apkepkite ir lašišų gabalėlius. Galiausiai suberkite jūrų gėrybių mišinį ir labai trumpai, pagal nurodymus ant pakuotės, pakepkite. Supylus grietinėlę, dar pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite, suberkite citrinos žieveles, supilkite jos sultis, pagardinkite pipirais ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Paruoštą masę perpilkite į plakti skirtą dubenį ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakiniu. Sriubą dar kartą užkaitinkite ir išpilstykite į lėkštes. Krevetes su lukštais kepkite keptuvėje apie 8 min. Tiekite su aitriosios paprikos gabalėliais, krapais ir krevetėmis.