0.5 stiklinės perlinių kruopų,
500 g vištienos,
150 g raugintų agurkų,
0.5 stiklinės agurkų sūrymo,
2 bulvės,
svogūnas,
morka,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
30 g aliejaus,
žalumynų,
1-2 šaukštai pomidorų pastos.
GAMINIMAS:
Vištieną nuplaukite ir sudėkite į puodą, užpilkite 2 l šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, nugraibykite putas ir virkite maždaug 20 minučių. Tuo metu bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Perlines kruopas gerai nuplaukite.
Į verdančią vištieną sudėkite kruopas, bulves ir virkite dar 20 minučių ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu. Nuvalykite morką ir svogūną. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką - plonais šiaudeliais. Kubeliais supjaustykite ir raugintus agurkus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite morkas ir svogūnus.
Kepkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies 3-4 minutes vis pamaišydami. Po to sudėkite agurkus ir troškinkite maždaug 2 minutes. Tuomet įdėkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite. Į puodą suverskite keptuvės turinį, supilkite agurkų sūrymą, įberkite druskos, pipirų ir virkite 10 minučių uždengę dangčiu ant mažos ugnies.
Žalumynus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą prieš pat išjungdami viryklę. Patiekite su grietine.