700-800 g karpis.
Marinatui:
6 šaukštai pieno,
šaukštas garstyčių,
šaukštelis medaus,
šaukštelis acto (6 proc.),
2-3 skiltelės česnako.
Apvolioti:
1/2 stiklinės kukurūzų miltų,
šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
šaukštelis džiovintų čiobrelių,
žiupsnelis saldžiųjų paprikų.
GAMINIMAS:
Dubenėlyje sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis, įdėkite ir susmulkintų česnakų, leiskite 10 minučių pastovėti. Žuvį supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį su marinatu ir palikite 10 minučių. Gabalėlius kelis kartus apverskite, kad tolygiai įsigertų.
Atskiroje lėkštėje sumaišykite visus produktus žuviai apvolioti. Čiobrelius sutrinkite pirštais, kad būtų smulkesni. Pipirų berkite pagal skonį. Įkaitinkite ant nedidelės ugnies keptuvę su augaliniu aliejumi, pamirkykite kiekvieną žuvies gabalėlį į marinatą, tada apvoliokite miltų mišinyje.
Kepkite, kol karpis pasidengs gražia auksine plutele. Patiekite su salotomis, bet kokiu garnyru ar tiesiog papuošę citrinos griežinėliais.